Et levende mareritt sammen med en psykotisk djevel

Da jeg var 19 år ble jeg forelsket i en gutt som ikke var bra for meg. Men det forsto jeg ikke. Jeg var for uerfaren til å kunne forstå.  Jeg så bare det gode i ham.

Jeg så ikke at han faktisk var en rusmisbruker.  Jeg hadde ikke livserfaring nok til å se hvor alvorlig det var, eller hvor farlig det kunne bli for meg.

Han var en muskuløs gutt, med tatoveringer og ravnsvart hår som alltid var gredd bakover i en vel dandert sleik. Han hadde et godt ordforråd og var flink til å kommunisere på en måte som gjorde meg trollbundet. Han var så voksen. Så annerledes. Men han var også en narkoman.

Voldelig

Han satte sprøyter i årene sine selv, med amfetamin og andre rusmidler. Han røkte hasj og sniffet. Han brukte alt han fikk tak i. Men jeg så ikke det. Jeg var aldri i det miljøet, jeg var bare ei jente som satt i leiligheten hans og ventet.  Ventet tålmodig på ham. Mens han var ute å ruset seg til en mer og mer psykotisk djevel.

Første gang han truet meg på livet var via sms. Jeg husker ordene han skrev selv om det nå er 16 år siden. Det er veldig lang tid å lagre et slikt minne, men jeg får det ikke bort fra sinnet mitt:

«Din forbanna hore! Når jeg får tak i deg skal jeg knekke hvert ben i den stygge kroppen din!»

Innlegget fortsetter under bilde

Jeg løp ut av leiligheten. Bort fra truslene. Med en ukjent, mørk frykt som spredte seg i sjela mi. Jeg så meg stadig over skuldra, redd for å få øye på ham – løpende etter meg. Men han kom aldri.

I stede fikk jeg en ny sms like etter. Han ba ikke om unnskyldning, men skrev at han hadde fått feil informasjon, og at han ikke lenger trodde jeg hadde vært utro. Det var nemlig det jeg var beskyldt for.  Den gangen.

Farlig forhold

Det skulle bli flere  lignende opplevelser for meg, men jeg håpet alltid at det skulle være den siste. Etter at han hadde vært ute på byen, ruset seg i flere døgn og ikke gitt lyd fra seg, kom han alltid hjem til meg. Rusen var da på tur ut av kroppen hans, og det var da han var mest ustabil.

Dette forholdet varte i 3 lange år. Og dette forholdet er mitt mareritt. Det er dette jeg skal skrive om. Hvordan jeg ble behandlet, hva han gjorde og hvordan jeg overlevde.

For det gjorde jeg!

Jeg er en voksen jente på 35 år, med mye og mange erfaringer. Jeg skriver blogg om psykisk helse fordi det er noe av det viktigste man kan dele erfaringer om. Jeg håper mine opplevelser og hvordan jeg har kjempet meg tilbake til livet, kan inspirere og gi håp til andre.

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar

Topp