Psykmagasinet er et steg i riktig retning - Mer åpenhet og mindre tabu!

Stine Nilsen

Ansvarlig redaktør

Jeg er ei skriveglad Sørlandsjente som er opptatt av å skape mer åpenhet rundt psykisk helse. Derfor opprettet jeg dette nettmagasinet.

Selv har jeg  diagnosen Bipolar lidelse type 2, i tillegg sliter jeg med en rekke angstlidelser, deriblant sosial angst. Gjennom Psykmagasinet ønsker jeg å skape mer åpenhet, kunnskap om og forståelse rundt psykisk helse, samt det å slite psykisk.

Snapchat: psykmagasinet

 

 

«In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present»

Madeline Christensen

Blogger

Jeg er en sprudlende jente på 26 år som har opplevd livets lyse og mørke sider. Jeg begynte å slite psykisk allerede tidlig på barneskolen, og sliter fortsatt den dag idag.

Jeg elsker å skrive, og jeg liker å skrive om psykiske lidelser, personlig hvordan jeg har hatt det og ting jeg har opplevd.

Jeg syntes det er kjempe viktig å få bort tabuet rundt psykisk helse, og ved å dele mine tanker og følelser håper jeg at både helsepersonell og andre kan få et innblikk og mer forståelse og at det kanskje kan hjelpe andre i samme situasjon.

Carpe Diem - hver eneste dag!

Hilde Gudbrandsgård Sveingard

Blogger

Jeg er ei friluftsinteressert jente på 33 år som er gift med Niklas på 32. Han er opprinnelig fra Danmark, men har nå blitt helnorsk fjellbonde sammen med meg.

Vi bor på en gammel fredet gård (Gudbrandsgård) i Sudndalen sammen med våre 4 barn på 14 år, 6 år, 2 år og 5 mnd. De to eldste er mine fra tidligere og de to yngste er våre felles. Vi elsker friluftsliv og bruker mye tid ute både på ski, jakt, fiske, fjellturer osv.

Jeg har i flere år slitt med angst, panikkangst og tidvis depresjoner i tillegg til mulig ptsd. Jeg går til behandling og bruker i tillegg skrivingen og naturen som terapi. Mye bedre nå enn på mitt verste og ønsker å dele mine erfaringer for å bryte ned tabuer rundt psykisk helse. Kanskje det at jeg deler kan
hjelpe andre.

Jeg er ikke lenger et offer for vold. Jeg er en kriger som har vunnet min livs største kamp!

Marit Berger Jensen

Blogger

Jeg er en voksen jente med mye og mange erfaringer. Jeg skriver blogg om psykisk helse fordi det er noe av det viktigste man kan dele erfaringer om. Jeg håper mine opplevelser og hvordan jeg har kjempet meg tilbake til livet, kan inspirere og gi håp til andre.

Keep looking up, that's the secret of life

Inger-Lill Vestveit

Blogger

Kvinne på 40 og mor til 3 skjønne barn og godt gift. Tar alltid utfordringer på strak arm og er ikke flink til å si nei. Tidligere slitt med fødselsdepresjon som krevde langvarig kognitiv terapi (over 3 år) da jeg ikke ønsker og gå på medisiner. Har utviklet generalisert angst etter barn nr 3.

For meg så er blogging terapi og det å kunne hjelpe andre mennesker til bedre forståelse gir meg utrolig mye tilbake. Har selv en egen blogg på bubblesinlife.com, hvor jeg har skrevet noen innlegg om hvordan jeg selv opplevde den tøffe tiden og har delt mye av meg selv.

Elsker tur i skog og mark og liker å gi av meg selv.  Veldig eventyrlysten og liker å reise selv om flyskrekk er et lite hinder. Tåler ikke gluten, men elsker å bake og å lage mat. Jeg kan vel også kalles en bokorm og interessen er engelsk fantasy. Ekstremt flink på multitasking. Skulle ønske jeg hadde flere armer til tider. Lever i nuet og prøver å ikke se meg så ofte tilbake.

«Zara»

Anonym Blogger

Jeg er en undrende nysgjerrig 22 åring som skriver under pseudonymet «Zara». For tiden bor jeg og lever livet i hovedstaden. Jeg lever og ånder for gode samtaler, egentid, masse søvn, enda flere kafébesøk og skriver gjerne til jeg får vondt i hendene.

 Psykisk helse har vært et tema jeg har vært veldig opptatt av så lenge jeg kan huske. Dette bunner ut i flere år med utfordringer på hjemmebane, ettersom jeg kan vise til en oppvekst med kulturkræsj og religiøse utfordringer. Dette har gjort meg til en kreativ tanketenker, men dessverre også medført en rekke angst-anfall og langvarige depresjoner.

Jeg kommer derfor til å arbeide for å bringe temaet på dagsorden, og bidra til at færre føler seg alene om å stå i denne situasjonen.

«Inga»

Anonym blogger

Jeg er i slutten av 20-åra og bosatt i hovedstaden. Jeg jobber som lektor i ungdomsskolen, og brenner for åpenhet om psykisk helse. Det er ironisk, for jeg vil skrive og være åpen, men jeg er selv anonym. Jeg skriver derfor under pseudonymet «Inga»

Jeg er anonym fordi jeg er pårørende, og fordi jobben min gjør det krevende å stå fram. Delvis handler dette om fordommer og tabuer, men mest om at jeg er nær og fjern pårørende til mange mennesker med ulike psykiatriske diagnoser. De fleste av diagnosene er alvorlige, og psykoseproblematikk er hverdagslig. Mine folk kjenner seg ikke igjen i andres opplevelse av virkeligheten, og det ville vært umulig for meg å gå offentlig ut med deres historie.

Jeg er først og fremst opptatt av å gi oss pårørende-barn en stemme i offentligheten, men også å ta opp tematikken på vegne av alle ungdommene som lever i dag. Fordi jeg er voksen, fordi jeg har livserfaring og fordi jobben min er å være med på å skape en bedre verden for ungdommene som lever i dag. Tabuer, skam og kunnskapsløshet har aldri gjort noen noe godt, og jeg har selv kjent det på kroppen.

Wake up everyday stronger than yesterday, face your fears and wipe your tears.

Tina Elise Tetliaune

Blogger
Er en 22 år gammel jente, har angst, emetofobi og er under utredning for ptsd.
Topp

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stinena@hotmail.no