verdifull mennesker

Kjære jenta på Varoddbrua!

Takk for at du sier fra. Vi trenger mennesker som deg. Mennesker som sier fra. Stemmen din. Du har stor verdi. Fordi du bare er, men av det du skriver, skjønner jeg litt av hvordan du berører andre mennesker. Og at de rører ved noe i deg.

Utenpå kan andres menneskers liv se så fine ut. Harmoniske. Politisk korrekte. Vi har alle et ansvar for å åpne oss om det som ikke er så bra, enten det er følelsene våre eller det enorme kommersielle presset for at vi skal være misfornøyde med oss selv. Og vi som er godt voksne, har et spesielt stort ansvar.

Hvilke rom skaper og gir vi for oss selv og hverandre? Hvor stort tør vi å lage rommet for hva som er innafor? Her tror jeg vi har mye å gå på. Det handler om raushet. Noen ganger gir vi. Andre ganger trenger vi å ta imot. Det siste kan være en krevende erkjennelse.

Vår framtid så uviss er

Verden så ganske annerledes ut i gamle dager, likevel tenker jeg at det finnes noe som har aktualitet for oss i dag. Også da gikk livet opp og ned, slik som disse linjene fra Aasmund O. Vinje viser:

«Den beste niste på livets ferd, den vegen så lang og heit, det er at vår framtid så uviss er, og at me så lite veit.»

Det er en stor frihet i uvitenhet. Og det er alltid lov å håpe. Jeg håper du finner din plass i fremtiden. Den kan ha mye å by på.

 

Illustrasjonsfoto: snappa.io

Les også:  -Jeg Er Den Jenta Som Har Skapt Trafikkaos På Varoddbrua

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------