Vi som skriver på Psykmagasinet

Psykmagasinet er et steg i riktig retning - Mer åpenhet og mindre tabu!

Stine Nilsen

Ansvarlig redaktør

Jeg er ei skriveglad Sørlandsjente som er opptatt av å skape mer åpenhet rundt psykisk helse. Derfor opprettet jeg dette nettmagasinet.

Selv har jeg  diagnosen Bipolar lidelse type 2, i tillegg sliter jeg med en rekke angstlidelser, deriblant sosial angst. Gjennom Psykmagasinet ønsker jeg å skape mer åpenhet, kunnskap om og forståelse rundt psykisk helse, samt det å slite psykisk.

Snapchat: psykmagasinet

 

 

«In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present»

Madeline Christensen

Skribent

Jeg er en sprudlende jente på 26 år som har opplevd livets lyse og mørke sider. Jeg begynte å slite psykisk allerede tidlig på barneskolen, og sliter fortsatt den dag idag.

Jeg elsker å skrive, og jeg liker å skrive om psykiske lidelser, personlig hvordan jeg har hatt det og ting jeg har opplevd.

Jeg syntes det er kjempe viktig å få bort tabuet rundt psykisk helse, og ved å dele mine tanker og følelser håper jeg at både helsepersonell og andre kan få et innblikk og mer forståelse og at det kanskje kan hjelpe andre i samme situasjon.

Carpe Diem - hver eneste dag!

Hilde Gudbrandsgård Sveingard

Skribent

Jeg er ei friluftsinteressert jente på 33 år som er gift med Niklas på 32. Han er opprinnelig fra Danmark, men har nå blitt helnorsk fjellbonde sammen med meg.

Vi bor på en gammel fredet gård (Gudbrandsgård) i Sudndalen sammen med våre 4 barn på 14 år, 6 år, 2 år og 5 mnd. De to eldste er mine fra tidligere og de to yngste er våre felles. Vi elsker friluftsliv og bruker mye tid ute både på ski, jakt, fiske, fjellturer osv.

Jeg har i flere år slitt med angst, panikkangst og tidvis depresjoner i tillegg til mulig ptsd. Jeg går til behandling og bruker i tillegg skrivingen og naturen som terapi. Mye bedre nå enn på mitt verste og ønsker å dele mine erfaringer for å bryte ned tabuer rundt psykisk helse. Kanskje det at jeg deler kan
hjelpe andre.

Keep looking up, that's the secret of life

Inger-Lill Vestveit

Skribent

Kvinne på 40 og mor til 3 skjønne barn og godt gift. Tar alltid utfordringer på strak arm og er ikke flink til å si nei. Tidligere slitt med fødselsdepresjon som krevde langvarig kognitiv terapi (over 3 år) da jeg ikke ønsker og gå på medisiner. Har utviklet generalisert angst etter barn nr 3.

For meg så er blogging terapi og det å kunne hjelpe andre mennesker til bedre forståelse gir meg utrolig mye tilbake. Har selv en egen blogg på bubblesinlife.com, hvor jeg har skrevet noen innlegg om hvordan jeg selv opplevde den tøffe tiden og har delt mye av meg selv.

Elsker tur i skog og mark og liker å gi av meg selv.  Veldig eventyrlysten og liker å reise selv om flyskrekk er et lite hinder. Tåler ikke gluten, men elsker å bake og å lage mat. Jeg kan vel også kalles en bokorm og interessen er engelsk fantasy. Ekstremt flink på multitasking. Skulle ønske jeg hadde flere armer til tider. Lever i nuet og prøver å ikke se meg så ofte tilbake.

«Inga»

Anonym skribent

Jeg er i slutten av 20-åra og bosatt i hovedstaden. Jeg jobber som lektor i ungdomsskolen, og brenner for åpenhet om psykisk helse. Det er ironisk, for jeg vil skrive og være åpen, men jeg er selv anonym. Jeg skriver derfor under pseudonymet «Inga»

Jeg er anonym fordi jeg er pårørende, og fordi jobben min gjør det krevende å stå fram. Delvis handler dette om fordommer og tabuer, men mest om at jeg er nær og fjern pårørende til mange mennesker med ulike psykiatriske diagnoser. De fleste av diagnosene er alvorlige, og psykoseproblematikk er hverdagslig. Mine folk kjenner seg ikke igjen i andres opplevelse av virkeligheten, og det ville vært umulig for meg å gå offentlig ut med deres historie.

Jeg er først og fremst opptatt av å gi oss pårørende-barn en stemme i offentligheten, men også å ta opp tematikken på vegne av alle ungdommene som lever i dag. Fordi jeg er voksen, fordi jeg har livserfaring og fordi jobben min er å være med på å skape en bedre verden for ungdommene som lever i dag. Tabuer, skam og kunnskapsløshet har aldri gjort noen noe godt, og jeg har selv kjent det på kroppen.

Går det ikke bra, så går det over - og går det ikke over, så går det som oftest bra likevel

«Cornelia»

Anonym skribent

Jeg skriver under Pseudonymet «Cornelia».

Mitt første møte med verden hadde jeg for 18 år siden, og er du riktig god i matte har du nok kalkulert ut alderen min allerede. Jeg er avhengig av å skildre tankene mine gjennom ord, derfor kommer jeg til å skrive litt her om hvordan hverdagen min som spiseforstyrra er.

Åpenhet er veldig viktig, og det er langt på overtid at tabuet rundt psykiske lidelser vaskes vekk. Det blir som å holde igjen når kroppen vil hoste – du kommer bare til å bli mer syk.

Til tross for at livet butter litt i mot noen ganger, så er det veldig viktig å holde på optimismen så lenge den rekker.

[

Wake up everyday stronger than yesterday, face your fears and wipe your tears.

Tina Elise Tetliaune

Skribent
Er en 22 år gammel jente, har angst, emetofobi og er under utredning for ptsd.

Jeg ønsker å dele min erfaring med andre mødre, pårørende og de som er nysgjerrige på hvordan en fødselsdepresjon kan oppleves.

Guro Edvardsen

Skribent
Jeg heter Guro Edvardsen og er 24 år. Jeg har to barn, en gutt født April 2016 og en jente født i Juli 2017. Jeg havnet i en veldig dyp fødseldepresjon etter at jeg fødte gutten min for 1.5 år siden, jeg havnet på psykiatrien med en form for psykose, jeg ønsket ikke å leve lenger. Jeg kom meg igjennom den verste tiden med god hjelp fra familie og helsevesenet. Jeg er mye bedre i dag, men trenger daglig hjelp og avlastning.

 

Ellers så er jeg utdannet teolog. Jeg elsker jeg å ta bilder, blogge og jeg er utrolig glad i dyr. Det viktigste i livet mitt er barna mine og mannen min, vi bor på gård hos foreldrene min og er på vei til å flytte opp i våningshuset etter jul.
 
Jeg ønsker å dele min erfaring med andre mødre, pårørende og de som er nysgjerrige på hvordan en fødselsdepresjon kan oppleves og hvordan man lever med det i hverdagen og min reise mot å bli frisk. Jeg tror dette er viktige ting å dele, og mange har allerede kommet til meg og takket for at jeg skriver om akkurat dette temaet.
 
Jeg er ærlig og legger ikke skjul på hvordan følelser og livet kan være, at det kan være både brutalt og trist. Jeg ønsker å gi håp til andre som føler de sitter i det og ikke ser en vei ut, jeg har vært der selv, det var helt mørkt, men det er mulig å få det bedre.

 

Denne bloggen er personlige ytringer fra utgivere av bloggen. Alle bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver. Bloggen ligger på psykmagasinet.no. Ønsker du å blogge om psykisk helse på psykmagasinet.no så kan du ta kontakt med ansvarlig redaktør på mail: stine@psykmagasinet.no