1558964-8-1347991023941

Du er bra nok!

Leserspørsmål: Hvordan kan jeg slutte å føle at jeg ikke er bra nok?

Det første du kan gjøre, er å slutte å dømme din verdi ut fra hva andre mener og forventer av deg. Å ikke føle seg bra nok handler om å ikke føle seg bra nok for noen. Du føler deg slik fordi du ikke klarer å leve opp til hvordan andre mener at du skal være.

Ist1558964-8-1347991023941edenfor å dømme din verdi ut fra hvordan andre ser deg, kan du spørre deg selv: «Er jeg bra nok for meg? Hva må jeg gjøre for å bli det?» Mål deg kun opp mot deg selv, og ikke sammenlign deg med andre. Ved å ha et innenfraperspektiv vil du lettere kunne finne fram til dine egne svar og dine egne løsninger.

Gi slipp på perfeksjonisme. Gjør ditt beste, og bestem deg for at ditt beste er perfekt for deg. La ikke andre få definere hva du kan, og la heller ikke fortiden bestemme hva du kan få til i nåtiden. Ha tro på dine egne evner og vær stolt av deg selv, uansett hvilke resultater handlingene dine fører til. Ikke la motgang få deg til å føle at du ikke er bra nok, men lær av dine nederlag. Står du på videre, kan du få til hva enn det måtte være.

Vit at den du er ikke kan defineres ut fra det du gjør. Du er ikke resultatene av dine handlinger. Baser derfor ikke den du er på hvor god du er til å gjøre noe. La selvverdien din ligge i hvem du er som person.

Ikke la noen få deg til å føle deg utilstrekkelig. Aksepter deg selv, og la deg styre innenfra. Du bestemmer selv hvordan du vil føle deg. Det er dine tanker og dine følelser. Vær glad i deg selv og bestem deg for at du er bra nok for deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------