uten-navn-560x336

Hjelp et medmenneske – Kjøp gatemagasin der du bor

Selv om vi lever i et land som er rik på velferd, så er det likevel mange som faller ut av velferdssamfunnet av en eller annen grunn. For at disse menneskene skal komme seg opp på beina igjen så er det viktig at vi som medmennesker er med på å bidra for at dette er mulig. Det settes stadig i gang tiltak for å hjelpe de som har falt utenfor A4-samfunnet, et tiltak som hjelper mange mennesker er salg av gatemagasiner!

Et gatemagasin er et magasin, eller avis, som selges av hjemløse, narkomane, og andre mennesker «på gata». Formålet med gatemagasiner er først og fremst å gi mennesker i spesielt utsatte stillinger i samfunnet en mulighet til å tjene til livets opphold uten å måtte ty til tigging eller vinningsforbrytelser. Andre hensikter er å gi mennesker verdighet og å formidle til leserne kunnskap om saker som påvirker livene til de som lever på gata.

Uten-navn-560x336
Foto: www.klar.as

– Selv er jeg flittig kjøper av gatemagasinet KLAR som blir solgt her på Sørlandet (Kristiansand). Dette er et utrolig bra tiltak og bladet har mange viktige og gode artikler, så i tilegg til at man bidrar til en god sak så får man også noe bra og viktig tilbake!

Selgerne av KLAR magasinet er alltid hyggelige og de viser så tydelig sin takknemmelighet over at man er med på og støtter bladet deres, ikke minst for at man tar seg tid til å se dem som menneske, prate med dem og lytter til dem! Dette tror jeg er viktig for dem, og jeg tror det gir dem håp og selvtillitt til å se at de er noe og at de bidrar til noe.

Men for at frivillige organisasjoner skal gå rundt så kreves det litt av deg som medmenneske, for at man skal klare å produsere og gi blant annet rusmisbrukere et tilbud for å tjene egne penger og gjøre noe konstruktivt så må også organisasjonen ha penger slik at de kan få det til å gå rundt. Gatemagasinet KLAR har opplevd nedgang i salget av gatemagasinet, og KLAR har med det tapt mye penger. For at de fortsatt kan være med på å bidra med hjelp til de ”utstøtte” så er det da viktig at alle tar seg tid til å kjøpe gatemagasinet KLAR når de møter på en selger, videre så er det også mulig å bidra med donasjoner.

Gatemagasinet KLAR har på oppfordring av publikum opprettet en «Givertjeneste.» Via bankkonto 31262412604 kan næringslivet, organisasjoner og privatpersoner gi sine bidrag.

For handelsstand og andre næringsdrivende for privatpersoner som bor utenfor distriktet, er det også mulighet for å tegne årsabonnement på Gatemagasinet Klar.

klar-11-lav-opp-560x777
Foto: lineholtskog.blogspot.com

Støttemedlemskap: Her kan folk melde seg som støttemedlemmer i Stiftelsen Klar og dermed Gatemagasinet Klar. Medlemskapet koster kr. 500,- per år. For dette får du en medlemspakke bestående av t-skjorter med påtrykt klarlogo og teksten «jeg er Klar-medlem», en ilikonarmring påtrykt «Vi støtter Klar», pluss Klars musikksingel-cd med fire låter.
Meld deg inn ved å betale 500 kroner til konto: 31262412604, merk giroen «Støttemedlem».

For og lese mer om gatemagasinet klar kan dere besøke nettsiden deres her.
Du kan også finne dem på facebook her – lik og del siden deres!

Det finnes også flere steder i Norge hvor ulike gatemagasin blir solgt, så selv om du ikke bor i Kristiansand så kan også du være med på å bidra til at de som sliter i ditt nærmiljø kan få muligheten til en bedre og ikke minst verdig fremtid! Jeg oppfordrer alle till å bidra med det de kan. Vær med på å gi andre en sjanse til å få livet tilbake!  Husk at ikke alle er så heldige å ha et trygt, varm og godt hjem å gå til,

Andre byer som selger gatemagasiner:

Oslo –
=Oslo

Fredrikstad – =Fredrikstad

Tromsø – Virkelig Tromsø

Kristiansand – KLAR

Asker og Bærum – Grip dagen

Bergen – Megafon

Trondheim sorgenfri

Rogaland Gatemagasinet ASFALT

Drammen, Hønefoss – =Drammen & Buskerud

Bodø/Salten – Ekko

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------