6a00d83455f11369e20177432f5723970d-320wi

Hva holder deg tilbake?

6a00d83455f11369e20177432f5723970d-320wiHva hindrer deg i å nå målene dine? Dette kan være svært vanskelig å finne ut av, særlig fordi mye av grunnlaget kan ligge i underbevisstheten din. Underbevisste tankemønstre kan stå i veien for deg, og gjøre at du alltid faller tilbake i de samme gamle vanene uansett hvor mye du prøver å gjøre endringer. Derfor er det viktig å finne fram til disse tankemønstrene, slik at du kan bekjempe dem.

 

Det som hindrer oss i å leve livene vi ønsker oss er oftest enten frykt, tvil eller begge deler. Vi frykter forandringer og at vi kommer til å angre på valgene våre. Vi er redde for å mislykkes og å skuffe oss selv. Vi tviler på våre evner og om vi kan få til det vi vil. Vi tviler på om vi har det som kreves, om vi er verdige nok og om andre kommer til å akseptere oss. Frykt og tvil kan dukke opp i utallige former, og det er din oppgave å finne ut i hvilken form den gjør seg gjeldene i ditt liv.

Hva er du redd for at kan gå galt? Hva tviler du på ved deg selv?
For å kunne starte og endre dine negative tankemønstre, kan du forsøke å identifisere deres opprinnelse og finne ut hvorfor du opprettholder dem. Hvor kommer de negative tankene dine fra? Er det noe i fortiden din som kan gi næring til dem? Hva er det som utløser dem? Hvorfor tenker du slik du gjør?

Bekjemp frykten og tvilen ved å finne fram til positive og oppbyggende tanker. En taktikk du kan benytte deg av er å minne deg selv på hvorfor du ønsker å nå målet ditt når du møter motgang. Hvorfor er målet av større betydning enn frykten og tvilen? Overvinn negative tanker ved å la målet ditt være større enn dem. Et annet tips er å lage deg et mantra du kan ta fram for å motivere deg selv. Det vil få deg til å fokusere på hva som virkelig betyr noe for deg.

Det er kun du som kan la dine tanker holde deg fra å oppnå det du ønsker. Skal du virkelig la din egen frykt og tvil stå i veien for deg? 

Har du innspill til hvordan man kan overvinne frykt og tvil?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------