keep-going

Hvordan holde motet oppe

Av og til kan det være vanskelig å motivere seg selv. Utfordringer og det å kreve for mye av seg selv kan drepe enhver sin viljestyrke. På veien til å nå et mål er det mye som kan få oss til å ville gi opp. Da er det viktig å ha klart for seg hvorfor målet ble satt i det hele tatt.

Ta små steg om gangen: Når vi har vanskelig for å gå til handling er det ofte fordi vi forventer for mye av oss selv. I tillegg kan vi bli overveldet av arbeidsmengden vi krever av oss selv. Gjør heller litt om gangen, og du vil oppnå resultater.

tumblr_m8zu991igf1qfmo8t
Foto: awrightworld.tumblr.com

Visualiser at du når målet ditt: Se for deg at målet ditt er nådd. Hvordan vil du føle deg da?

Minn deg selv på hvorfor det er viktig for deg å nå målet ditt: Hvordan vil det å nå målet forbedre livet ditt?

Opptre som om du allerede har oppnådd suksess: Føl at du er vellykket, selv om du er trøtt og sliten. Ha selvdisiplin og fortsett med å presse deg selv framover. Hvert steg du tar er ett steg nærmere målet.

Feire dine små suksesser: Ha delmål som du kan feire når du når dem. Ikke vent med feiringen til du når hovedmålet ditt.

Ha en positiv innstilling: Se på vanskeligheter som noe som er til for at du skal vise dem hvor mye du ønsker å nå målet ditt. Utfordringer er til for å sile ut dem som ikke vil det du vil like mye som deg. Sett pris på utfordringene. Hvis det var lett å nå målet ditt, hadde det ikke være noen bragd å få det til.

Når vi møter på utfordringer kan vi begynne å tvile på om vi faktisk kan få til det vi vil. Vi glemmer hvorfor målet ble satt, og synes at det er vanskelig å holde motet oppe. Da kan det være enklere å gi opp enn å fortsette med å presse seg selv framover. Men de fleste gir dessverre opp alt for tidlig, slik at de aldri får sjansen til å nå målet sitt.

Finn mening i det du gjør når ting er vanskelig. Bestem deg for at du kan få til det du vil til tross for omstendighetene.

Hvordan motiverer du deg selv?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------