homofili

Homohaterne lever fortsatt i beste velgående

Sosiale medier florerer av «jævla homo» bilder fra en rekke kjendiser. Dette for å sette søkelys på fordommer mot homofili.

Det er egentlig litt rart at vi i dagens samfunn fortsatt har problemer med fordommer i forhold til dette. Helt ærlig, så er det vel generelt noe man aldri vil bli kvitt. Fordommer.

Men slike holdningskampanjer er uansett viktige og de retter søkelyset mot et problem, og forhåpentligvis er det med på å minimere fordommene, samt å skape mer kunnskap til kunnskapsløse og fordomsfulle mennesker.

Viktig kampanje. Uvitenhet avler fordommer. #Kjærligheterkjærlighet

Jeg er selv fordomsfull

Nå skal ikke jeg sitte her å kaste stein i glasshus, og påberope meg en personlighet renset for fordommer. Jeg er dessverre fordomsfull i forhold til mange ting. Man har vel alle noe man er fordomsfull over. Jeg tror det er et menneskelig gen vi aldri kan bli kvitt. Det er for øvrig hva man gjør med disse fordommene som definerer oss som person og som igjen også har en betydning.

Om du i ditt stille sinn tenker «Jævla homo.» Eller «jævla» what ever, så har dette svært lite betydning for de personene som er så jævlige.

Når du derimot jobber målrettet for å gjøre livene til andre surt basert på fordommer og dårlige holdninger, så har du et problem. Som videre blir et samfunnsproblem. Og den som blir rammet aller hardest er den personen eller den gruppen fordommene rettes mot.

Fordommer mot homofile

Hvorfor i all verden er det fortsatt så mange mennesker som bruker «homo» som skjellsord? Hvorfor er det så mange som føler en trang for å fortelle homofile at de er jævlige. Og hvorfor er det så mange som føler det nødvendig å skjelle ut, plage, håne og i verste fall, gå til angrep på mennesker som er homofile?

Hva så om de er homofile?

Blir du direkte rammet av dette kanskje? Faller livet ditt i grus fordi to av samme kjønn forelsker seg i hverandre? Og om du er en av dem med oppfatningen at homofile kommer til helvete fordi Gud angivelig mener dette er en synd, har det noe betydning for deg? Er det ikke bare fortsette ditt eget syndfrie liv og fokusere på selv å komme inn i himmelen, og ikke bry deg så mye med om dusinvis av mennesker, som du ikke en gang kjenner, kanskje ikke kommer til himmelen?

Kjærlighet er kjærlighet, og alle mennesker må kunne få lov til å vise sin kjærlighet slik de selv ønsker, i den grad det ikke går utover andre så klart. Et likekjønnet par, er så vidt jeg vet, ikke noe som er skadelig for omverdenen.

I verste fall så kan det ramme dem selv med at de kommer til helvete, dog tviler jeg på at det alene er grunn nok til å forvise dem fra himmelriket…Sånn hvis du spør meg i alle fall. Jeg kan jo for så vidt ikke snakke på Gud sine vegner, men det kan vel heller ikke disse kristelige hedningene som påberoper seg retten til å diskriminere andre mennesker på bakgrunn av legning, heller.

Til syvende og sist så er vi alle sammen mennesker. Vi er alle sammen like mye verdt og vi har alle sammen rett til å være den man er. Man kan være uenig. Man trenger ikke å like hverandre, og man trenger ikke å føle at det den andre gjør er riktig. Men vi skal respektere hverandre.

Dokumentarserie om homofili

«Jævla homo» er et prosjekt som skal bli til en tv serie med samme navn. En serie som skal rette søkelyset mot disse fordommene. Gisle A. Gjevestad Agledahl er mannen bak prosjektet. En «jævla homo» som selv har kjent på fordommene, og som faktisk også er fordomsfull overfor seg selv.


Sjølv om eg har vore i eit forhold eit par år no, klarar eg ikkje riste av meg følelsen avat noko er gale. At eg ikkje høyrer heilt til, og at eg berre blir «ein homo» i andre sine auge. (Sitat -Er det stress å vere skeiv i 2017? p3.no)


Gjennom dokumentarserien prøver han blant annet å få svar på spørsmål rundt egen identitet og seksualitet. Målet er å bli kjent med skeive miljø og møte den motstanden han er så redd for.

Foto: Skjermdump fra -Er det stress å vere skeiv i 2017?, p3.no

Hatretorikk

«Jævla homo», «Jævla hore», «Jævla pakkis»

Alle hatefulle ytringer, ofte brukt i «uskyldig» og daglidags tale. Som regel mener man ikke noe vondt med det, men det er med på å bygge oppunder fordommene som rår rundt disse gruppene og menneskene.

Humor må være lov og man ser ofte at slik retorikk blir brukt i humoristisk sammenheng mellom venner. Men å stadig bruke disse skjellsordene i daglig tale, eller når man skal beskrive noe eller noen, kan fort bli veldig feil, og opprettholder en negativ holdning overfor blant annet homofili.

Det kan jo virke paradoksalt at serieskaperen dermed benytter skjellsordet som tittel for serien. Men i følge  Anne Birgitta Nilsen, forfattar av boka Hatprat, så er det med på å ta skjellsordet tilbake fra dem som bruker det, og dermed ufarliggjøre det. (referer til intervju i p3.no)

Jeg tror hun har et poeng.

Vær deg selv

Vi har kommet til 2017. De fleste av oss har utviklet oss fra å være hjernetomme, simple dyrelignende vesener, til oppegående, tenkende mennesker. Vær så snill å ikke dra denne utviklingen tilbake ved å hate, dømme og forbanne deg over andres mennesker kjærlighetsliv!

#Kjærligheterkjærlighet


Kilder: p3.no -Er det stress å vere skeiv i 2017?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------