Untitled design (21)

Et eneste stort rotehode av tanker

Har du noen gang stått i et rom fylt av rot og ikke hatt en fjerneste ide om hvor du skal begynne å rydde? Det er så mye rot, at du ikke klarer å finne ut av hvordan du skal gripe an i kaoset.

Slik er det i hode mitt. Tankene vandrer ustoppelig rundt i hodet. Et eneste usortert kaos som ingen ende har. Tenk om man bare kunne ringe et ryddebyrå for å sortere og rydde i hodene våres slik man kan når huset trenger en real opprydning.

Det er vel det man har psykologer til. Tankenes rengjøringsbyrå. Om dog ikke alltid like effektivt som den opprydningen som gjøres fysisk i hjemmet. Det er så mye lettere å sortere ting man fysisk kan ta og føle på. Tankene er liksom bare der, i intet, og svever rundt.

Foto: Made in snappa.io

 

Hvordan skal du rydde?

 

Første steg er å finne roten til alt kaoset. Du må nøste opp i det. Litt etter litt legger du en og en ting på plass der du tror det hører hjemme. Men du må trå varsomt slik at du ikke ødelegger noe. Du må ikke miste noe slik at det knuses i tusenvis av biter. Da blir det plutselig enda mer å rydde opp i.

Neste steg er å finpusse. Gå over for å se om alt ligger på plass der det skal. Se til at alt ser bra ut, slik at du kan slå deg til ro med et klapp på skulderen og følelsen av mestring, glede og lettelse over at du endelig er ferdig.

Siste steg er å holde det ryddig. Passe på å legge tingene på plass etter du har brukt dem. Passe på at de rundt deg tar vare på tingene dine og bruker dem med respekt og forsiktighet.

Veien tilbake til rotet er kort

Men hvor lenge om gangen klarer du å holde det ryddig egentlig? Det vil alltid bli litt rot i hjemmet. En tallerken der, en genser her og før du vet ord av det så er du tilbake der du var til å begynne med. Da må du på ny finne ut hvordan i all verden du skal gripe det an.

Slik er det i hode mitt hele tiden, fullt av usortert kaos. Kaos som litt etter litt faller på plass, men som tynne vinglass, knuses det bare noen så vidt kommer bort i det. Alt raser sammen av det minste lille puff, og bitene blir mindre og mindre for hver gang jeg plukker dem opp. De blir vanskeligere å sette sammen, og det blir vanskeligere å holde motet oppe.

 

Les også Når hode renner over av negative tanker


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------