kast masken

Kast masken – Vær deg selv

De fleste av oss gjemmer oss bak en eller flere masker. Vi gjemmer oss bak en falsk sannhet, fordi vi ikke tørr å være oss selv. Men jeg sier kast masken og vær deg selv.

Vi tar på oss en maske sammen med familien, en maske med venner og en annen maske på jobb. En maske til enhver anledning med andre ord. Dette trenger nødvendigvis ikke å være negativt. Man må som regel tilpasse seg litt utfra menneskene vi omgir oss.

Sitter du i ei kirke så setter du ikke i gang med mesterskap i banning selv om du vanligvis er en vinner i dette mesterskapet. Ergo, du tar på deg en maske som passer best til den settingen du befinner deg i.

Viktig å ikke miste seg selv

Når disse maskene derimot begynner å skjule en del av deg så blir det plutselig en negativ ting. Selvutslettelse er destruktivt og det er viktig og ikke miste seg selv i alle maskene. Du må ikke bruke dem for å skjule hvem du er.

Når man blir usikker på seg selv og når man venner seg til å tre på seg en maske, så er det lett å glemme å ta av denne masken. Det er lett å gå i den fella at man bare blir bak masken. Og til slutt så mister man seg selv i alle maskene.


Ved å kaste maskene så avslører du noe om deg selv. Noe som du er redd for at andre ikke skal like, eller syns er bra nok. Men du er bra nok!


Du er unik

Masken er en trygghet som passer på deg og verner om deg og din person. Det er i alle fall slik det kan føles, mens sannheten er at den er med på og skjule den du er. Du får ikke vist frem deg selv og dine unike egenskaper. Alle mennesker er unike for ingen av oss er like, og tenk hvor kjedelig det hadde vært om vi var det.

Vi må lære oss og akseptere hverandre for den vi er, gi hverandre oppmuntring fremfor stygge ord. La andre få lov til å være den de er samme hvor rart du eller jeg, eller noen andre syns det er så er dette en del av denne personen. Det du syns er rart kan mange andre se som sjarmerende.

 

mask
Foto: d2rights.blogspot.com

 

Ta egne valg

La oss sette det litt på spissen: Hvis bestevennen din hopper fra et fjell og dør, gjør du også det da fordi han eller hun gjorde det? Nei? Det var det jeg trodde….

Samme er det med alle valg man får i livet. Ofte tar man valg ut i fra hva venner og mennesker rundt oss mener, tenker tror og føler. Mange begynner i ung alder med røyk, alkohol og andre rusmidler for å bli godtatt, men hvis disse såkalte vennene forventer at du også skal drikke, så er det ikke gode venner.

Du må ta valg ut i fra hva du selv vil, tenker å føler, ikke hva alle andre mener du burde gjøre.

Kast masken prosjektet

Har du hørt om kast masken prosjektet? Dette er et 3-årig rusforebyggende program for ungdomsskolen. Kast masken reiser rundt i landet å besøker skoler, fritidsklubber og holder foredrag for foreldre.

Hovedfokuset deres er ungdom og rus. Et kjempe bra tiltak som er med på å vise og å minne oss på at vi må kaste maskene våres og våge å være oss selv.

Besøk nettsiden deres her

1 hendelser på “Kast masken – Vær deg selv”

 1. Hei har skrevet en sang om mental helse og håper du har lyst til å sjekke den ut.

  Håper denne treffer deg
  håper denne gir deg lysten til å grine
  håper denne gir deg lysten til smile
  håper denne gir deg lysten til å danse
  håper denne gir deg lysten til å
  elske deg selv som du er.

  Uansett hva sangen gir deg, så håper jeg at du får lysten til å ta av masken og bare puste ut.💯

  https://open.spotify.com/track/4JZYJiQFL4bUH89ugj7EYo?si=PcwgkbnkSGOFDlZgcyZ0Rg&utm_source=copy-link

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------