emotionheader

Livet som bipolar

Mitt navn er et alias, fordi jeg kan være hvem som helst i din omgangskrets.
Jeg, som mange andre, lider av en psykisk sykdom. Faktisk lider ca. hver fjerde person, av en psykisk lidelse. Med alt fra angst til Schizofreni.

index
Foto: blog.workhealthlife.com

JEG lider av bipolar lidelse type 1, og jeg fikk min diagnose våren 2012. Det var ingen overraskelse ettersom jeg selv søkte hjelp for mine håpløse depresjoner og manier som var helt ute av kontroll. Der og da var jeg takknemlig over og endelig ha fått et navn, og en forklaring på hva som skjedde med meg av og til.

Jeg er en veldig åpen person og begynte derfor å blogge fra tiden jeg lå inne på psyk, og jeg blogger fortsatt den dag i dag. Forskjellen er at jeg sluttet å blogge med meg som privatperson som avsender. I dag har jeg et alias…Dette fordi jeg møtte for stort press fra enkelte personer som «ønsket mitt eget beste», og som ønsket at jeg sluttet å blogge. Mens jeg på den andre siden fikk masse mail fra personer som har funnet trøst og hjelp i det jeg sier og beretter. Jeg kunne derfor ikke slutte helt å blogge, og fant dermed en gyllen midtvei.

Mitt mål med å blogge er at jeg skulle kunne vare åpen om min sykdom. Og at ALLE som ønsker, skal kunne være åpen om sin sykdom. Uten å møte folk som rygger tilbake fordi de tror at du er voldelig eller totalt irrasjonell.

Mitt  navn er et alias, fordi det spiller ingen rolle hvem jeg er. Vi er så mange.
Det kan vare naboen din, sjefen din, sønnen din, onkelen din eller DU… Du tørr kanskje ikke møte psykiatrien fordi du ikke ønsker å få et stempel som «Crazy». Ingen person ønsker å bli sett på som svak! Og på tross av at så mange lider av en psykisk lidelse så tror mange at man er svak fordi du har en kjemisk ubalanse i hjernen. Jeg kan si at Winston Churchill, Isac Newton, Frank Sinatra, og prinsessen Diana, ALLE led av sykdommen Bipolar. Og DE var IKKE svake.

At jeg har et alias betyr ikke at jeg ikke tørr å snakke om meg og min sykdom åpent. Inviterer dere meg inn som taler til en konferanse eller ønsker å vite mer over middag, forteller jeg mer enn gjerne.  Men jeg lar det ikke ta over livet mitt. Jeg er så mye mer en syk. Men det er klart det påvirker meg og mine nære hver dag.

 

2 hendelser på “Livet som bipolar”

  1. Tilbakeping: Fördomarna mot oss | Living with Bipolar one

  2. Det er ikke min venn og kollega har vært gift med en som hadde bipolar, hvis det er hvit hjelper ikke pasienten når vedkommende er dårlig for da ser det som det svart eksempel… Og dette sliter jeg kona når spesielt når jeg har vrangforestillinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------