livets skole

Livets skole

Livets skole – Når tar den slutt? Når skal kampen, tunge stunder, feilsteg og dårlige valg ta slutt? Vil det noen gang slutte? Er livets skole en skole vi må gå på resten av livet? Vil den bli enklere?

En ting er sikkert og det er at den vanlige skolen er ingenting i forhold til livets skole. Livets skole er den ordentlige skolen, den skolen som virkelig lærer deg alt på godt og vondt.

Livets skole er med på å forme deg til den personen du er og kommer til å bli. Uansett hvor tøft du syns det er, hvor vanskelig det er, hvor kjedelig det er eller hvor meningsløst det virker, så kan du ikke bare droppe ut. 

Eller jo, du kan, men det vil bli en evig løsning på et midlertidig problem. Dropper du ut av livets skole så får du aldri muligheten til å komme tilbake.

For noen er livets skole vanskeligere enn for andre. Grunner til dette kan være så mangt, men fellestrekkene er at de som sliter ofte har opplevd noe som gjør at det å komme seg fremover blir vanskeligere. Man må gjennom enda flere oppgaver. Enda vanskeligere rebuser som mange ganger kan virke helt uten svar.

Det er som en umulig matteoppgave som du aldri finner løsningen på. En likning som ingen enda har funnet løsningen på og det er din oppgave å løse den. Bare du kan finne svaret.

Livet skole er en eneste lang forelesning hvor læreren er fraværende mesteparten av tiden. Og den resterende tiden er han så kjedelig å høre på, at du går din egen vei og ofte ender du opp rådvill helt uten å vite hvilken retning du skal ta….

En dag vil du se lyset

Noe du kan være sikker på er at det en dag vil bli bedre. Om det ikke skjer i dag, ikke i morgen og heller ikke om et år, så vil det en dag bli bedre. Da vil du sitte på eksamensdagen, sterkere enn noen gang med livserfaringer og en rustning få andre har. Men for at det skal skje så må du ikke gi opp til tross for at det kanskje kjennes tyngre enn noen gang å kjempe.

I enden av tunnelen er det alltid et lys. Tunnelen kan være lang og det kan føles ut som den er endeløs. Men  en dag skal du se at lyset glimter mot deg og at du nærmer deg utgangen av alt det vonde. Du må ikke gi opp, du må fortsetter å kjempe. Du må holde på håpet selv om alt virker meningsløst og tomt.

Livets skole er evig

Tenk på hvordan du vil ha det som lykkelig, hvordan du ønsker at livet ditt egentlig skal være og tenk at det vil bli slik en dag. Du må kanskje jobbe litt ekstra for å få det slik, mer enn det mange andre trenger, men så vil du til gjengjeld bli mye sterkere, mer rustet for resten av livet og du vil sitte på en uvurderlig kunnskap som ikke alle andre har. Kunnskap som kan være med på å hjelpe både deg og andre senere i livet ditt.

Livets skole er evig, men underveis så lærer du deg hvordan du skal takle de ulike oppgavene du blir tildelt. Du vil lære hvordan du på best mulig måte kan finne en løsning, og etterhvert vil oppgavene bli lettere å løse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------