large-14

Råd for å slutte med selvskading

Skadetrangen er der titt og ofte selv om jeg har sluttet å skade meg, men jeg vil ikke skade meg og derfor har jeg laget meg en liste over ting jeg kan gjøre for å klare å unngå å gjøre det:

Foto «love yourself» by @lozzabeanx via Weheartit,com

Dette fungerer i alle fall for meg:

 

  • Gå ut av deg selv, og se deg selv fra utsiden. Se for deg noen du er glad i gjøre det samme mot seg selv som du gjør mot deg selv. Det er ganske tragisk, er det ikke?
  • Skriv ned fordeler og ulemper ved å holde ut, og ved å ikke holde ut. Hva kan skje hvis du holder ut, og hva kan skje hvis du ikke holder ut?
  • Tenk over konsekvensene av det du gjør, både i forhold til deg selv her og nå, for fremtiden og for de rundt deg.
  • Når skadetrangen melder seg, ta en lang varm eller kald dusj. Jeg foretrekker varmt vann. Jeg har en krakk stående i dusjen som jeg sitter på mens vannet renner ned på meg.
  • Tell dagene du ikke har skadet deg. Jeg får en slags god rus for hver gang tallet går oppover, altså hver dag.
  • Gi deg selv en belønning når du har klart deg så lenge. Du velger selv om du skal belønne deg for hver uke, måned osv. Jeg skal ta en serierstattovering når jeg har klart meg i 6 måneder uten skading.

Dette er ting som funker for meg. Det finnes en haug av andre råd mot selvskading som fungerer på andre, men mange av dem fungerer ikke på meg. Vi er alle forskjellige.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------