adult-businessmen-businesswomen-1056561

Tilhørighet, hva kan det være?

Noe av det viktigste for et menneske er å få kjenne på at du har en plass og at du kjenner på at du hører til noe. Tilhørighet handler derfor mye om å være en del av et fellesskap og et samfunn.

Det handler også om å gi håp til hverandre. Det er viktig å ikke dømme en person med en gang, men heller gi en personen en sjanse. Når vi kjenner på en tilhørighet, kjenner vi på noe stort og noe bra. Man føler man har en verdi og man føler man har en betydning for noen.

Viktig å finne tilhørighet hos seg selv også

Visst jeg ikke er tilfreds med meg selv, hvordan kan jeg da hjelpe andre som sliter?

For uten at man har funnet roen i seg selv og funnet tilhørighet til seg selv, kan vi ikke hjelpe andre. Derfor er det viktig å jobbe med å kunne legge fortiden bak seg og kunne si til seg selv «Eg er tilfreds med meg selv».

Når du klarer det, kan du kanskje bli inspirasjonskilde for andre.

Stockfoto, Pexels.com
Det handler også om å bry seg om hverandre

Tilhørighet kan man kjenne på når man er med dem man er glad i. Det handler om å være i et fellesskap der man tar vare på hverandre. Det handler om å ha en plass der man kan føle seg trygg og der man kan slappe av.

Men når man står der, ensom og ser på de andre som har det gøy å kjekt, da har man mistet sin tilhørighet og uten tilhørighet, mister man sin verdi. Man føler at man ikke streker til i verden. Og da ender man opp med at livet blir vanskelig.

Det å bli sett, eller ikke sett, som et menneske har mye og si på hvordan vi har det og føler oss.

Derfor er det viktig å kunne lytte til et menneske, gi dem mulighet for å snakke ut om det han eller hun bærer på. Av og til skal man bare la andre snakke, uten å si så mye selv. Det er det tilhørighet handler om – det å kunne være et medmenneske for de rundt oss. Det handler om å gi og ta.

Det å kjenne på at man har en tilhørighet og en verdi, det gir en god følelse.


Les også: Behovet for aksept og tilhørighet

Relevante lenker:

Dagsavisen.noIdentitet og tilhørighet

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------