4545393242_c4a24ea983_z_large

Trenger du noen å snakke med?

Det aller beste for alle som trenger hjelp, er å ta det opp med fastlegen, så han/hun kan henvise videre til en spesialist (psykolog, psykiater, psykiatrisk sykepleier). Men det finnes også noen andre tilbud du kan benytte deg av hvis du ikke ønsker å gå til legen din med en gang, men trenger noen å snakke med.

 For de under 18 år:

 • Hvis du går på barne-, ungdoms- eller videregående skole, kan du gå til helsesøsteren ved skolen. Hun (eller evt. han) kan helt sikkert tilby deg samtaler så du har noen å snakke med.
 • I Trondheim finnes noe som heter OBU (omsorgsstasjon for barn og unge), som er under Kirkens Bymisjon. Det er et gratis tilbud for ungdom mellom 12-18 år hvor en kan komme og snakke med en voksen om vanskelige ting. Jeg gikk der selv da jeg var 16 år, og fikk mye hjelp. Det finnes helt sikkert slike tilbud i andre byer i landet.

  4545393242_c4a24ea983_z_large
  Foto: weheartit.com
 • Røde Kors har en hjelpetelefon for barn og unge opp til 18 år, hvor du kan ringe mandag-fredag kl 14-22 hvis du trenger noen å snakke med. Jeg mener at det skal være gratis. Nummeret er 800 33 321.
 • Røde kors har også et tilbud hvor du kan skrive en mail istedenfor å ringe. Mange synes det er enklere. Du finner det på korspahalsen.no. Der finner du også et forum der du kan snakke med andre ungdommer.
 • ung.no og klara-klok.no kan du sende inn spørsmål om ting du lurer på. Ung.no er for ungdom opp til 20 år, og klara-klok er for unge voksne opp til 30 år.
 • Alarmtelefon for barn og unge er et nummer du kan ringe hvis du utsettes for vold, overgrep og mishandling. Nummeret er 116111, og det er gratis å ringe. I ukedagene er det åpent fra 15.00 på ettermiddagene til 08.00 på morgenen.
 • RUStelefonen er en tjeneste for rusmisbrukere i alle aldere (både alkoholikere og narkomane) og deres pårørende, hvor du kan ringe inn hvis du har spørsmål relatert til alkohol- og narkotikaproblematikk. Nummeret er 08588. Du kan også sende dem en mail hvis du heller vil det, fra nettsiden rustelefonen.no, eller sende en sms til 08588.
 • IKS (Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser) har et telefonnummer du kan ringe hvis du trenger å snakke med noen om spiseforstyrrelser. Nummeret er 22 94 00 10.

For de over 18 år:

 • Mental Helse har et ringetilbud for voksne hvor man kan ringe hvis man trenger noen å snakke med. Dette er døgnåpent. Nummeret er 810 300 30.
 • Mental helse har også et internasjonalt nummer som du kan ringe gratis til hvis du er innenfor EU/EØS-området. Hit kan du ringe hvis du er ensom eller i en psykisk krise. Nummeret er 116 123.
 • Kirkens SOS har også et ringetilbud som er døgnåpent. Du når dem på 815 33 300.
 • Sidetmedord.no er en nettside hvor man kan maile med psykologer. Jeg har brukt denne siden mye før, og det har hjulpet meg mye!
 • Nettkirken.no er en nettside hvor du kan sende inn mail og få svar av en av de tre prestene som jobber der. Du kan også chatte med dem inne på siden.
 • Klara-klok.no er en nettside hvor unge voksne opp til 30 år kan sende inn spørsmål og få svar av fagpersoner. Dette egner seg best hvis du har konkrete spørsmål. Trenger du noen å snakke med, anbefaler jeg heller sidetmedord.no.
 • Kameratstøtte.no er en tjeneste for nåværende og tidligere soldater, samt deres pårørende. Her kan man sende inn meldinger om ting du ønsker å dele med noen, og få svar av en likemann.
 • RUStelefonen er en tjeneste for rusmisbrukere (både alkoholikere og narkomane) og deres pårørende, hvor du kan ringe inn hvis du har spørsmål relatert til alkohol- og narkotikaproblematikk. Nummeret er 08 588. Du kan også sende dem en mail hvis du heller vil det, fra nettsiden rustelefonen.no, eller sende en sms til 08 588. De holder åpent mandag-søndag kl. 11-19.
 • Mannstelefonen er en tjeneste for menn som trenger noen å prate med. Nummeret er 22 34 09 60. Åpningstider er mandag-fredag kl. 17-20.
 • IKS (Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser) har et telefonnummer du kan ringe hvis du trenger å snakke med noen om spiseforstyrrelser. Nummeret er 22 94 00 10.

 

2 hendelser på “Trenger du noen å snakke med?”

  1. Si det med ord ligger på listen! Ellers så skal disse kontaktene virke. Har du kanskje benyttet deg av noen av dem som nå er ute av drift?
   Vi kan i alle fall gå gjennom listen å dobbeltsjekke at alle kontaktene virker, takk for ditt innspill!;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------