1558964-7-1346862497278

Vær deg selv!

Vi ønsker alle å fremstå som autentiske. Vi vil være ekte, vi vil at andre skal se oss slik vi er. Likevel bærer vi masker. Maskene bærer vi for å få andres godkjenning og for å beskytte våre sanne jeg. Men det er ikke vi som blir godkjent, det er maskene. 

1558964-7-1346862497278Føler du at du er så vant til å bære masker at du ikke vet hvem du er lenger? Da er første steget å finne seg selv. Først når du forstår og aksepterer deg selv kan du virkelig bli ditt sanne jeg.

Spør deg selv spørsmål som leder deg til hvem du er, og skriv ned svarene. Hva definerer deg som person? Hva liker du, og hva liker du ikke? Hva er spesielt med personligheten din? På hvilken måte er du annerledes enn de rundt deg? Hva er dine styrker og svakheter? Hvorfor handler du slik du gjør? Når du har skrevet ned svarene dine, kan du begynne med å leve opp til deg selv.

Å være seg selv handler om å bruke seg selv som målestokk. Sammenlikne deg ikke med andre; det er den raskeste veien til selvutslettelse. Bruk heller alt du er som utgangspunkt for forbedring og vekst. Å prøve å være slik andre vil at du skal fremstå er ikke verdt det i lengden. Det er rett og slett identitetsmord. Det normale finnes ikke. Ingen er normale. Å prøve å være normal er bortkastet tid, ettersom du aldri vil finne noe du kan måle din normalitet opp mot.

Vi ønsker å være oss selv
Da kan vi jo spørre oss selv hvem andre vi tror vi er. Hvem er du, hvis du ikke er deg selv? Det kan være et merkelig spørsmål, men jeg er sikker på at mange personer dukker opp i hodet ditt. Prøv å luke vekk de delene som ikke er deg, og behold det du har tatt opp i deg som har blitt en integrert del av deg selv.

Ikke bry deg med at alle rundt deg skal like deg. Aldri endre deg selv for noen. Stå for dine egne meninger, og ikke la deg bli presset til å være noen du ikke er. Å tilpasse seg for å bli likt av alle er svært strevsomt, og du vil uansett feile. Ingen kan like alle! Vær sammen med de som liker deg. De som ikke liker deg er ikke verdt din tid.

Tør å ta av deg masken. Kjenn deg selv; du er den enste som kan definere hvem du er. Liker ikke noen deg for den du er, er det deres problem.

Har du noen gang følt at du ikke visste hvem du var lenger?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------