livets lys

Det er viktig å omfavne lyspunktene i livet

Under har jeg skrevet en tekst om det å ha det så vondt at man føler at eneste utvei er å dø. Men så er det noe som holder tilbake – Alle lyspunktene. Til syvende og sist så er lyspunktene det som gjør livet verdt og leve. Det som gjør at døden aldri vinner. 

Noen ganger må man lete for å finne dem, men de finnes et sted der ute. Alt for ofte har jeg kjent på denne håpløsheten som mørket fører med seg. Man graver seg ned i et mørkt hull. Det blir så altoppslukende, så virkelig og det føles som eneste utvei. Helt til fornuften river tak i deg.

Helt til du forstår at det er en evig løsning, på et midlertidig problem. Men det er skremmende å være der nede. Der hvor du føler alt håp er ute. Hvor alt er mørkt og hvor det føles ut som at det aldri mer skal skinne et lys.

Livets lys

Hun stirrer døden i hvitøyet. Sender han et olmt blikk av skrekkblandet fryd. Hun vil ikke dø, men hun ønsker ikke å leve heller. Skal hun virkelig slippe taket, gi makten til døden og la han ta over kroppen hennes?

Pusten blir tyngre og tyngre, hun klarer ikke lenger å holde øynene åpne. Hun svetter, det er varmt. Lyset blir sterkere og sterkere, er det slik det ser ut i enden av tunnelen? Hun blir blendet – blendet av glede, fred og harmoni. Døden har overtaket, – han er en sjarmør han døden.

Hva skal hun gjøre, skal hun takke ja til hans tilbud? Hans tilbud om evig hvile. Kan hun stole på han? Er tiden virkelig inne?

Illustrasjon: graphicstock

Livet på godt og vondt

Hun lukker øynene, livet passerer i revy: Smerteskrik, redsel, tårer, hat, sinne, uro….VENT! Et smil dukker opp, sammen med glede, latter og kjærlighet – LIVET.

Nei, hun kan ikke gi slipp, hun vil ikke gi døden makten, ikke enda, tiden er ikke inne. Men døden og dens demoner har overtaket, den sårbare jenta sliter med å løsrive seg fra dødens harde grep, hva har hun gjort? Hvordan skal hun komme seg løs?

Livet!

Livet kan slippe henne løs, men hun må velge å omfavne det, ta tilbake det som rettmessig er hennes. Døden mister grepet, han innser at livets lys er sterkere enn han. Han blir sint. Han raser! Hvordan kunne hun lure han?


Les også: Jeg har vunnet over døden så mange ganger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------