8102566844_5b35ae4404_o

Mobbing ødelegger liv og i verste fall ender det opp med selvmord!

8102566844_5b35ae4404_o
Foto «2012-292 Be an UPstander» by Denise Krebs via Flickr

Det vi foretar oss på nett kan hjemsøke oss resten av livet. Når man er ung, naiv og oppmerksomhetssyk så er det fort å ta gale og ukloke valg.

Amanda Todd er et eksempel på dette. Hun tok som 12 åring et feil valg og sendte toppløsbilder av seg selv til en hun hadde kontakt med via internett, det hun ikke visste var at disse bildene ville hjemsøke henne resten av livet, som dessverre ble ALT for kort. Hun endte opp med å ta sitt eget liv.

Det er ikke første gang at dette skjer, at noen blir mobbet og trakassert til det ender opp med at liv går tapt fordi personen som blir mobbet ikke lenger orker mer. Det er en desperat flukt, en evig flukt fra et liv som for dem er helt meningsløst.

Man kan spørre seg selv hvordan?
Hvordan kan mennesker bli så ondskapsfulle, hvorfor har de et behov for å undertrykke og kue et uskyldig menneske så til de grader? Enda verre er det at de er så alt for unge! Hvordan kan unge mennesker få seg til å gjøre slikt? De forstår virkelig ikke konsekvensen av det de gjør og det er de voksnes ansvar å lære barna konsekvenser av deres handlinger. Mobbing blir virkelig ikke slått hardt nok ned på!

Historien til Amanda Todd er hjerteskjærende og ikke annet en meningsløs og unødvendig. Et ungt liv har gått tapt fordi uansvarlige medmennesker står på sidelinjen og tillater at slike ting skjer. Og på grunn av medmennesker som har et behov for å tråkke på andre.

En ting er at barn og unge ikke tørr å gripe inn eller si i fra når noen mobber, men hva med de voksne? Når en person blir systematisk mobbet så kan det ikke gå dem hus forbi, det kan bare ikke! Amanda sin historie er en tankevekker og som moren sier, til tross for at hun har mistet sin dyrebareste skatt, så håper hun likevel at datterens historie kan være med på å hjelpe andre jenter og gutter til ikke å havne i samme situasjon og at det kan hjelpe andre til å ta riktige valg med tanke på internettbruk og deling av bilder.

Vi må virkelig gå til drastiske tiltak for å sette en stopper på denne mobbingen. I dag er det mobbeofferet som må lide på alle områder, det er offeret som må ofre hjem, skole og liv, mens mobberen får en klaps på hånda og får fortsette på samme skole, i samme miljø hvor han kan peke seg ut et nytt offer som han kan drive bort fra skolen!

Vis at du bryr deg, si NEI til mobbing og si i fra hvis du ser noen som blir mobbet!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Del innlegget på:

------ Les også ------